Před pěti lety v roce 2019 jsme spolu s Tomášem bojovali s nástrahy tratě 1000 miles adventure a poté se stále potkáváme na mnoha dalších závodech. Tomáš na "míle", jak se familiárně říká závodu 1000 mil, nezanavřel a neskutečně sportovně vyrostl a dokonce je již dvakrát vyhrál. Tenkrát začal vznikat i DYNABANK, první verze byla odzkoušena právě v tomto závodě v roce 2019.  A nyní se naše cesty opět částečně spojují, Tomáš si spolu s Klárkou, se kterou se seznámil jak jinak než na mílích, vloni založil vlastní MTB závod bez zabezpečení nazvaný 3-2-1 VABANK, který je jedinečný v tom, že je omezena výbava, kterou si závodník s sebou může vést. Je to prostě závod vabank. A letos je ošperkovaný ještě tím, že Klárka s Tomášem si den předem řeknou své ano pro společnou cestu životem.

Abych je alespoň trochu podpořil, dostanou všichni závodníci 3-2-1 Vabank slevový kupón na nákup DYNABANK a to 40% do konce dubna a 30% do konce června. Přeji Klárce a Tomovi vše nejlepší do společného života, plno společně naježděných kilometrů a ať se jim vyhýbají defekty, ať už na kole nebo v životě.

Závod 3-2-1 Vabank je MTB ultramaraton naprosto unikátní tím, že v podstatě kromě kola, navigace, powerbanky, základního oblečení (dres+jedno spodní a jedno vrchní oblečení) a jídla a pití si s sebou můžete vzít jen 3 věci pro podporu. A je jen na Vás, kterou si vyberete. Můžete si vzít batoh nebo brašnu se spacákem a karimatkou, ale už si nemůžete vzít pumpičku, náhradní duši a montpáky. Nebo si vezmete jen pumpičku, lepení a montpáky? Nebo pojedete bez všeho prostě vabank? Je to jen na Vás. Po cestě samozřejmě můžete využít nahodilou pomoc, pokud píchnete a kolem jedoucí cyklista Vám pomůže, můžete se obejít bez pumpičky a lepení. Chcete to risknout? Závod je dlouhý 321 km, během kterých se může stát v podstatě cokoliv. Ale podvádět určitě nechcete, to je pod úroveň správného ultramaratonce a bikepackera. A naprosto mimo duch tohoto závodu.

Cookies

Pro lepší používání stránek a pro náš obchod používáme jen nezbytné cookies.