Komponenty řady DIN-IPC pro instalaci do nízkých rozvaděčů lze nasadit i pro dnes oblíbené aplikace v inteligentních domech. Uplatnění najdou nejen v řízení pokročilých komponent jako jsou zásobníky tepla, řízení rekuperace nebo tepelná čerpadla, ale lze je použít i pro základní funkce jako měření teploty v místnostech, ovládání světel, topení apod. Není k tomu nutné psát speciální aplikaci, stačí napojení například na Home Assistant.

Pro modul IPC-CPUF407 je k dispozici firmware, který se napojí na MQTT broker a posílá stav digitálních a analogových vstupů a zároveň lze přes MQTT ovládat digitální výstupy. Zároveň podporuje MQTT Discovery pro platformu Home Assistant, takže se automaticky ohlásí jako další zařízení se všemi vstupy a výstupy. Využít pak lze automatizaci v Home Assistantu pro vyšší funkce. Není tedy nutné psát speciální firmware pro ovládání domácnosti. Modul si automaticky najde připojené submoduly s digitálními vstupy a výstupy a analogovými vstupy a propaguje je jako sensory a spínače.

Modul IPC-CPUM8 pak lze použít jako hotové řešení přímo pro řízení chytré domácnosti. Umožňuje spustit operační systém Linux spolu s Home Assistantem a stát se tak srdcem chytré domácnosti namísto často používaného Raspberry, které je ale dodáváno jen jako samostatná deska. Sice jsou pro něj krabičky pro montáž na DIN lištu, ale vývody jsou neprakticky ze strany a konektory nejsou robustní průmyslové. Moduly DIN-IPC oproti tomu zapadají do rozvaděčového řešení s možností napájení modulovými zdroji a dovybavení relé nebo stykači pro ovládání silových komponent.

Cookies

Pro lepší používání stránek a pro náš obchod používáme jen nezbytné cookies.